Kurssit

"It's not just a sport, it's a way of life."

Kursseille olet tervetullut mukaan jo seuraaviin treeneihin. Voit ilmoittautua etukäteen tai saapua paikalle ryhmäsi harjoitusaikojen mukaisesti.

Alkeiskursseja järjestämme kaksi kertaa vuodessa tammikuussa sekä syyskuussa.


Kovan kysynnän takia pidämme ylimääräisen alkeiskurssin maaliskuussa.
Maaliskuun alkeiskurssit

Taekwondon alkeiskurssit alkavat yleisryhmällä tiistaina 3.3.2020 klo.18:00, naisilla keskiviikkona 4.3.2020 klo.18:00.

Syyskuun alkeiskurssit

Taekwondon alkeiskurssit alkavat yleisryhmällä tiistaina 2.9.2020 klo.18:00, naisilla maanantaina 1.9.2020 klo.18:00.

Ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä.

Aloituspäivänä uudet oppilaat saavat tutustua seuran tiloihin ja valmentajiin, sekä infoa lajista, tarvikkeista ja tulevasta treenikaudesta.

Ryhmillä on kolmet harjoitukset viikossa. Katso tarkemmat harjoitusajat "ryhmät" -osion alta.

Naisilla: MA, KE ja PE

Yleisryhmällä: TI, TO ja LA

Kursseille voivat osallistua kaikki yli 4-vuotiaat lajista kiinnostuneet.

Kurssilla harjoitellaan kaikkia taekwondon osa-alueita, kuten: tekniikoita, liike-sarjoja (poomsae), itsepuolustusta, ottelua, puun/lautojen rikkomista sekä teoriaa.

Ryhmässä edistyneiden on mahdollista osallistua liiton seurojen välisiin kilpailuihin.


 

Juniori ryhmä:

Junioriryhmän alkeiskurssi alkaa samaan aikaan yleisryhmän alkeiskurssin kanssa.

Juniori ryhmä on tarkoitettu 4-8-vuotiaille tytöille ja pojille.

Seuramme juniori ryhmä on turvallinen ja hauska tapa oppia itsepuolustusta ja taekwondoa osaavien ja kokeneiden valmentajien kanssa. Huomioimme jokaisen lapsen henkilökohtaisesti, näin kaikki pääsevät treenaamaan omien valmiuksiensa mukaisesti ja kehittymään omaa tahtiaan. Pariharjoitukset tehdään aina turvallisesti asianmukaisia suojia ja varusteita käyttäen. Vanhempien on mahdollista seurata harjoituksia sivusta, kunhan järjestelystä ei koidu häiriötä tunneilla.

Tunneilla harjoitellaan erilaisia taekwondon lyöntejä, potkuja, torjuntoja ja liikesarjoja. Lisäksi kurssilla harjoitellaan nyrkkeilyä, itsepuolustustekniikoita, otteesta irtautumista, alasvientiliikkeitä sekä hallintaotteita. Pariharjoitukset tehdään aina turvallisesti asianmukaisia suojia ja varusteita käyttäen.

Lapsia opetetaan käyttäytymään hyvien urheilullisten käytöstapojen mukaisesti sekä lajin arvojen mukaan. Painotamme, ettei kurssilla opittuja taitoja saa käyttää muutoin kuin aidoissa hätätilanteissa, harjoituksissa ja kilpailuissa. Kannustamme lapsia väkivallattomuuteen ja olemme jyrkästi kiusaamista vastaan.

Taekwondon säännöllinen harjoittelu tukee lapsen henkistä ja fyysistä kehitystä, se parantaa keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä ja itseluottamusta, millä on suora vaikutus muun muassa koulumenestykseen. Taekwondon harjoittelu lisäksi vähentää häiriökäyttäytymistä ja ehkäisee kiusaamisen kohteeksi joutumista.

Vyöarvot ja vyökokeet toimivat lapsille hyvinä kannustimina harjoituksissa käymiselle ja siellä oppimiselle. Lajissa edistyneiden ja ottelusta kiinnostuneiden samana vuonna 7 vuotta täyttävien lasten on mahdollista osallistua seuramme kautta liiton jäsenseurojen välisiin kilpailuihin.


 

Taekwondo edistää terveitä elämäntapoja ja parantaa kehon hallintaa sekä kuntoa. Liikkeet lisäävät kehon joustavuutta ja liikkuvuutta, jolloin koko keho voi paremmin. Seurassamme painotetaan hyviä urheilullisia käytöstapoja sekä kunnioitetaan taekwondon periaatteita ja ohjesääntöjä:

1. Käytös
2. Vaatimattomuus
3. Uhrautuvuus
4. Kärsivällisyys
5. Kunnioitus
6. Mielen ja kehon puhtaus