Ryhmät

Ryhmät


 

Taekwondo yleisryhmä:

(Yleisryhmässä harjoitteleminen on mahdollista 6-vuotiaasta eteenpäin.
Ryhmässä harjoittelee pääosin pojat ja miehet, mutta ryhmään otetaan myös naisia, esim. jos perhe haluaa treenata yhdessä)

Harjoitusajat ovat:
Tiistaisin klo. 18.00–19.30
Torstaisin klo. 18.00–19.30
Lauantaisin klo. 15.00–16.30 / väliaikaisesti peruttu

Ryhmässä harjoitellaan kaikkia taekwondon osa-alueita:
Tekniikoita
Liike-sarjoja (poomsae)
Itsepuolustusta
Ottelua
Puun/lautojen rikkomista
Teorian opetusta
Näytös-harjoittelua
ym.

Taekwondo tyttöjen / naisten ryhmä:

(Tyttöjen/naisten ryhmässä harjoitteleminen on mahdollista 6-vuotiaasta eteenpäin.)

Harjoitusajat ovat:
Manantaisin klo. 18.00-19.30
Keskiviikkoisin klo. 18.00–19.30
Perjantaisin klo. 18.00–19.30 / väliaikaisesti peruttu

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taekwondon osa-alueita:
Tekniikoita
Liike-sarjoja (poomsae)
Itsepuolustusta
Ottelua
Teorian opetusta
ym.

Taekwondo kilparyhmä:

Kilparyhmän tunnit ovat ylimääräisiä treenejä kisoihin valmistautuville oppilaillemme. Harjoitusajat vaihtelevat kisojen mukaan.

Junioriryhmä:

Seuramme junioriryhmä on turvallinen ja hauska tapa oppia itsepuolustusta ja taekwondoa osaavien ja kokeneiden valmentajien kanssa.

Ryhmä on tarkoitettu 4-8 vuotiaille tytöille ja pojille.

Tunneilla harjoitellaan erilaisia taekwondon lyöntejä, potkuja, torjuntoja ja liikesarjoja. Lisäksi kurssilla harjoitellaan nyrkkeilyä, itsepuolustustekniikoita, otteesta irtautumista, alasvientiliikkeitä sekä hallintaotteita. Pariharjoitukset tehdään aina turvallisesti asianmukaisia suojia ja varusteita käyttäen.

Jynioriryhmä treenaa yhdessä yleisryhmän kanssa.


 

Taekwondo on Koreasta lähtöisin oleva aseeton taistelumenetelmä. Aikojen kuluessa se on saanut vaikutteita muista lajeista ja nykyään taekwondo tunnetaan sekä kamppailu-urheilulajina sekä itsepuolustusmenetelmänä. Se on lisäksi yksi harvoista lajeista, joissa painotetaan potkuja vyötärön yläpuolelle. Olympialajiksi taekwondo lisättiin vuonna 2000.

Taekwondo edistää terveitä elämäntapoja ja parantaa kehon hallintaa sekä kuntoa. Liikkeet lisäävät kehon joustavuutta ja liikkuvuutta, jolloin koko keho voi paremmin. Laji sopii sekä lapsille että aikuisille ja meillä voikin treenata koko perhe, yhdessä tai erikseen.

Taekwondon opetus etenee vyöarvojen mukaisesti ja jokainen oppilas huomioidaan henkilökohtaisesti. Näin pystymme tarjoamaan parasta mahdollista opetusta juuri sinulle. Harjoituksissa kehitämme erilaisten tekniikoiden avulla kehon hallintaa, liikkuvuutta, tasapainoa, kestävyyttä sekä nopeutta. Venyttelyjen avulla pidämme lihakset terveinä ja lisäämme vartalon notkeutta. Lihaskuntotreeneillä treenaamme voimaa ja lisäksi taekwondon harrastaminen kehittää todistetusti refleksejä ja keskittymiskykyä. Tekniikoita harjoitellaan sekä yksittäistilanteissa että pariharjoituksina/kamppailuna. Pariharjoitukset toteutetaan aina turvallisesti asianmukaisten suojien kanssa.

Seurassamme painotetaan hyviä urheilullisia käytöstapoja sekä kunnioitetaan taekwondon periaatteita ja ohjesääntöjä:

  1. Käytös
  2. Vaatimattomuus
  3. Uhrautuvuus
  4. Kärsivällisyys
  5. Kunnioitus
  6. Mielen ja kehon puhtaus

Seuramme kautta on mahdollista halutessaan osallistua liiton jäsenseurojen välisiin kilpailuihin. Ottelu on täysin vapaaehtoista. Kilpailuihin tähtääville on seurassamme oma ryhmä, jossa valmistaudutaan tuleviin kisoihin, käydään edellisten kisojen ongelmakohtia läpi ja hiotaan jokaisen oppilaan tekniikat henkilökohtaisesti kuntoon.

Taekwondossa on kaksi virallista kilpailumuotoa:

Kyorogi eli ottelu

Poomsae eli liikesarja