info[at]tigertaekwondo.fi

+358 (0) 44 237 2867

Ryhmät

Taekwondo yleisryhmä

Maanantaina klo: 18.00-19.30 (alkaen 06.09.2021)
Perjantaina klo: 18.00-19.30 (alkaen 03.09.2021)

Taekwondo tyttöjen/naisten ryhmä

Keskiviikkoisin klo. 18.00–19.30 (alkaen 08.09.2021)
Perjantaisin klo. 18.00–19.30 (alkaen 03.09.2021)

Oletko kiinnostunut aloittamaan taekwondon?

Kurssille olet tervetullut mukaan jo seuraaviin treeneihin. Ilmoittautuminen hoidetaan sähköisesti verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Voit ilmoittautua etukäteen tai saapua paikalle ryhmäsi harjoitusaikojen mukaisesti.
Alkeiskursseja järjestämme kaksi kertaa vuodessa tammikuussa sekä syyskuussa.

Syyskuun 2021 alkeiskurssit

Taekwondon alkeiskurssit alkavat perjantaina 3.9.2021 klo.18:00. 

Aloituspäivänä uudet oppilaat saavat tutustua seuran tiloihin ja valmentajiin, sekä infoa lajista, tarvikkeista ja tulevasta treenikaudesta.

Kursseille voivat osallistua kaikki yli 6-vuotiaat lajista kiinnostuneet.

Taekwondo yleisryhmä

Yleisryhmässä harjoitteleminen on mahdollista 6-vuotiaasta eteenpäin. Ryhmässä voi harjoitella sekä naiset että miehet.

Harjoitusajat ovat:
Maanantaina klo: 18.00-19.30 (alkaen 06.09.2021)
Perjantaina klo: 18.00-19.30 (alkaen 03.09.2021)

Ryhmässä harjoitellaan kaikkia taekwondon osa-alueita:
Tekniikoita
Liike-sarjoja (poomse)
Itsepuolustusta
Ottelua
Puun/lautojen rikkomista
Teorian opetusta
Näytös-harjoittelua
ym.

Taekwondo tyttöjen/naisten ryhmä

Tyttöjen/naisten ryhmässä harjoitteleminen on mahdollista 6-vuotiaasta eteenpäin.

Harjoitusajat ovat:
Keskiviikkoisin klo. 18.00–19.30 (alkaen 08.09.2021)
Perjantaisin klo. 18.00–19.30 (alkaen 03.09.2021)

Ryhmässä harjoitellaan seuraavia taekwondon osa-alueita:
Tekniikoita
Liike-sarjoja (poomse)
Itsepuolustusta
Ottelua
Teorian opetusta
ym.

Taekwondo kilparyhmä

Tiger Taekwondo ry on Suomen Taekwondoliiton jäsenseura ja osallistumme aktiivisesti liiton seurojen välisiin kilpailuihin. Seuramme on tunnettu hyvästä yhteishengestään ja tuemme sekä kannustamme omiamme niin tatamilla kuin sen ulkopuolellakin.

Otteluihin tähtääville oppilaillemme on oma kilparyhmä, jossa valmistaudutaan tuleviin kisoihin ja hiotaan yksilöllisesti jokaisen ottelijan kisakunto kohdilleen. Seuramme ottelijat ovat pärjänneet liiton seurojen välisissä kilpailuissa hienosti.

Junioriryhmä

Jynioriryhmä treenaa samanaikaisesti yleisryhmän kanssa. Ryhmä on tarkoitettu 4-8-vuotiaille tytöille ja pojille.

Seuramme junioriryhmä on turvallinen ja hauska tapa oppia taekwondoa sekä itsepuolustusta osaavien ja kokeneiden valmentajien johdolla. Huomioimme jokaisen lapsen henkilökohtaisesti, näin kaikki pääsevät treenaamaan omien valmiuksiensa mukaisesti ja kehittymään omaa tahtiaan. Vanhempien on mahdollista seurata harjoituksia sivusta, kunhan järjestelystä ei koidu häiriötä tunneilla.

Tunneilla harjoitellaan erilaisia taekwondon lyöntejä, potkuja, torjuntoja ja liikesarjoja. Lisäksi kurssilla harjoitellaan nyrkkeilyä, itsepuolustustekniikoita, otteesta irtautumista, alas vientiliikkeitä sekä hallintaotteita. Pariharjoitukset tehdään aina turvallisesti asianmukaisia suojia ja varusteita käyttäen.

Lapsia opetetaan käyttäytymään hyvien urheilullisten käytöstapojen mukaisesti sekä lajin arvojen mukaan. Painotamme, ettei kurssilla opittuja taitoja saa käyttää muutoin kuin aidoissa hätätilanteissa, harjoituksissa ja kilpailuissa. Kannustamme lapsia väkivallattomuuteen ja olemme jyrkästi kiusaamista vastaan.

Taekwondon säännöllinen harjoittelu tukee lapsen henkistä ja fyysistä kehitystä, se parantaa keskittymiskykyä, kärsivällisyyttä ja itseluottamusta, millä on suora vaikutus muun muassa koulumenestykseen. Taekwondon harjoittelu lisäksi vähentää häiriökäyttäytymistä ja ehkäisee kiusaamisen kohteeksi joutumista.

Vyöarvot ja vyökokeet toimivat lapsille hyvinä kannustimina harjoituksissa käymiselle ja siellä oppimiselle. Lajissa edistyneiden ja ottelusta kiinnostuneiden samana vuonna 7 vuotta täyttävien lasten on mahdollista osallistua seuramme kautta liiton jäsenseurojen välisiin kilpailuihin.

Taekwondo harrastuksena

Taekwondo on Koreasta lähtöisin oleva aseeton taistelumenetelmä. Aikojen kuluessa se on saanut vaikutteita muista lajeista ja nykyään taekwondo tunnetaan sekä kamppailu-urheilulajina sekä itsepuolustusmenetelmänä. Se on lisäksi yksi harvoista lajeista, joissa painotetaan potkuja vyötärön yläpuolelle. Olympialajiksi taekwondo lisättiin vuonna 2000.

Taekwondo edistää terveitä elämäntapoja ja parantaa kehon hallintaa sekä fyysistä kuntoa. Liikkeet lisäävät kehon joustavuutta ja liikkuvuutta, jolloin koko keho voi paremmin. Laji sopii sekä lapsille että aikuisille ja meillä voikin treenata koko perhe, yhdessä tai erikseen.

 

Taekwondon opetus etenee vyöarvojen mukaisesti ja jokainen oppilas huomioidaan henkilökohtaisesti. Näin pystymme tarjoamaan parasta mahdollista opetusta juuri sinulle. Harjoituksissa kehitämme erilaisten tekniikoiden avulla kehon hallintaa, liikkuvuutta, tasapainoa, kestävyyttä sekä nopeutta. Venyttelyjen avulla pidämme lihakset terveinä ja lisäämme vartalon notkeutta. Lihaskuntotreeneillä kasvatamme lihasvoimaa. Taekwondon harrastaminen kehittää todistetusti myös refleksejä ja keskittymiskykyä. Tekniikoita harjoitellaan sekä itsenäisesti että pariharjoituksina/kamppailuna. Pariharjoitukset toteutetaan aina turvallisesti asianmukaisten suojien kanssa.

Seurassamme painotetaan hyviä urheilullisia käytöstapoja sekä kunnioitetaan taekwondon periaatteita ja ohjesääntöjä:

  • Käytös
  • Vaatimattomuus
  • Uhrautuvuus
  • Kärsivällisyys
  • Kunnioitus
  • Mielen ja kehon puhtaus

Seuramme kautta on mahdollista halutessaan osallistua liiton jäsenseurojen välisiin kilpailuihin. Kilpaileminen on täysin vapaaehtoista. Kilpailuihin tähtääville on seurassamme oma ryhmä, jossa valmistaudutaan tuleviin kisoihin, käydään edellisten kisojen ongelmakohtia läpi ja hiotaan yksilöllisesti jokaisen oppilaan tekniikat kuntoon.

Taekwondossa on kaksi virallista kilpailumuotoa:

  • Kyorogi eli ottelu
  • Poomsae eli liikesarja

OSOITE

Ma-Ke: Maistraatintori 1
00240 Helsinki

Pe: Savonkatu 2
00520 Helsinki

Postiosoite
PL 7, 00241

PUHELIN

+358 (0) 44 237 2867

SÄHKÖPOSTI

info[at]tigertaekwondo.fi

AVOINNA

Maanantaina 18.00-19.30
Keskiviikkona 18.00-19.30
Perjantaina 18.00-19.30